Adina Maria Rusănescu

PROFIL PROFESIONAL

Adina Maria RUSĂNESCU

Associate

Adina RUSĂNESCU are experiență în domeniul arbitrajului comercial internațional și intern, fiind implicată în dosare complexe de arbitraj comercial internațional desfășurate în conformitate cu Regulile ICC și UNCITRAL, precum și în dosare de arbitraj desfășurate sub egida regulilor Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Adina este specializată în acordarea de asistență juridică și reprezentare a clienților în probleme de drept comercial, dreptul imobiliar și al construcțiilor – contracte de tip FIDIC și dreptul energiei.

Are de asemenea experiență în cadrul litigiilor în fața instanțelor naționale, fiind membru al unei echipe care a acordat asistență juridică și reprezentare în cadrul litigiilor de contencios administrativ și drept civil.

Este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Deține un masterat în carieră judiciară, precum și un masterat în domeniul arbitrajului internațional, organizat în cadrul Facultății de Drept a Universității București. Este de asemenea absolventă a cursurilor Academiei de Vară privind Arbitrajul Comercial Internațional din cadrul Universității din Köln, Germania.

Vorbește limba engleză și are cunoștințe de bază ale limbii franceze și spaniolă.

REPERE

2019
Masterat în Arbitraj Internațional, Facultatea de Drept din cadrul Universității București
2015
Masterat în Carieră Judiciară, Facultatea de Drept din cadrul Universității București
2014
Membru în Baroul București
2014
Absolventă al Facultății de Drept a Universității din București

Domenii de expertiză

  • Arbitraj comercial internațional
  • Litigii
  • Drept comercial și societar
  • Drept internațional privat
  • Dreptul comerțului internațional
  • Drept administrativ

Contact

Phone : +40 799 789 770
Email : arusanescu@lddp.ro