Echipa LDDP a tradus Ghidul ICCA pentru interpretarea Convenției de la New York din 1958

Echipa LDDP a tradus în limba română Ghidul ICCA pentru interpretarea Convenției de la New York din 1958 – Un ghid pentru judecători

Suntem bucuroși să va anunțăm că echipa LDDP a tradus în limba română Ghidul ICCA pentru interpretarea Convenției de la New York din 1958 – Un ghid pentru judecători apărut sub auspiciile Consiliului Internațional pentru Arbitraj Comercial și cu asistență Curții Permanente de Arbitraj de la Haga.

Este prima traducere în limba română a acestui Ghid și a fost realizată de către o echipa de avocați din cadrul biroului nostru, respectiv: conf. univ. dr. Crenguța LEAUA , prof. univ. dr. Ștefan DEACONU și av. Călin COSMA.

Varianta tradusă în limba română poate fi consultată și descărcată în mod gratuit accesând site-ul oficial www.arbitrationicca.org

Reproducerea și copierea acestui Ghid este permisă și chiar încurajată pentru instanțele de judecată din România, cu condiția ca textul să fie reprodus cu acuratețe, fără modificări și cu recunoașterea calității de autor și a drepturilor de autor ale ICCA, respectiv drepturile traducătorilor pentru versiunea de limba română.

Convenția de la New York din 1958 privind recunoașterea și executarea sentințelor arbitrale străine este piatră de temelie a arbitrajului comercial internațional.

Traducerea acestui ghid în limba română are scopul de a oferi judecătorilor care soluționează cererile întemeiate pe această Convenție, respectiv cererile ce au ca obiect recunoașterea și executarea sentințelor arbitrale străine, explicații simple privind modul de interpretare a textului în conformitate cu cele mai bune practici internaționale dezvoltate în timp.

Fiind considerat un instrument important aflat la îndemână judecătorilor și a practicienilor în arbitraj, Ghidul prezintă într-o manieră clară, concisă și simplă întrebările la care ar trebui să se răspundă și etapele pe care instanțele judecătorești trebuie să le urmeze atunci când aplică Convenția de la New York din 1958.

Sperăm ca acest Ghid va avea un rol important în asistarea judecătorilor care participa la procesul de armonizare și de aplicare continuă a Convenției de la New York într-un mod compatibil cu litera și spiritul Convenției

Related Posts

Leave a Reply