Expertiza

Arii de expertiză

Arbitraj Comercial Internațional

LDDP a dobândit o poziție privilegiată în materie de arbitraj comercial și se bucură de o largă recunoaștere națională și internațională pentru profesionalismul său.                                                                   

Drept Comercial Internațional

LDDP a asigurat consiliere și reprezentare de specialitate multor companii internaționale, oferind suport legal pentru tranzacții și litigii comerciale cu un înalt grad de complexitate.

Litigii interne și internaționale

Societatea noastră se mândrește cu o echipa puternică de avocați pledanți care au dobândit o expertiză extinsă în analiză și aplicarea reglementărilor legislației naționale și internaționale.

Drept fiscal

Societatea noastră are o bogată experiență în analiza problemelor de drept și litigii fiscale, la toate nivelurile de jurisdicție, având că obiectiv oferirea clienților noștri a unor soluții practice, în acord cu prevederile legislației în vigoare.

Achiziții publice

LDDP are o experiență solidă de consiliere și reprezentare acordată autorităților publice centrale și locale contractante precum și operatorilor economici, în aspecte complexe legate de materia achizițiilor publice.      

 

Drept administrativ contravențional

Experiența avocaților noștri acoperă o arie largă de tranzacții corporatiste pentru un portofoliu numeros de clienți, companii internaționale sau societăți locale, în proiecte complexe de fuziuni și achiziții.

 

Comunicații electronice și IT

Societatea noastră a dezvoltat o expertiză distinctă în ce privește aspectele reglementate de legislația națională și de normele europene referitoare la domenii specializate, cum sunt telecomunicațiile, IT, e-business.

Dreptul societăților comerciale. Fuziuni și achizitii.

Experiența avocaților noștri acoperă o arie largă de tranzacții corporatiste pentru un portofoliu numeros de clienți, companii internaționale sau societăți locale, în proiecte complexe de fuziuni și achiziții.

DREPT COMERCIAL ROMÂN

Avocații societății noastre au căpătat o extinsă experiență în domeniul dreptului comercial, abordând o multitudine de aspecte în activitatea de asistență, precum și în cea de reprezentare în față instanțelor de judecată.

Dreptul construcțiilor & Contracte FIDIC

Avocații LDDP au înțeles să răspundă, într-un mod profesionist și dinamic, unui domeniu deosebit de important al dreptului, creând o echipă de avocați specializați în materia construcțiilor și a contractelor FIDIC.

Dreptul concurenței

În domeniul dreptului concurenței acoperim, prin consultanță și reprezentarea oferite clienților noștri, o gama largă de aspecte pe care le ridică aplicarea legislației naționale precum și normele de reglementare europeană

Dreptul consumatorului

Avocații noștri au experiență semnificativă în domeniul  protecției dreptului consumatorilor, acordând asistență specializată într-o arie largă și complexă de probleme juridice și asigurând reprezentarea în litigii în față instanțelor naționale.

Drept constituțional

În domeniul dreptului concurenței acoperim, prin consultanță și reprezentarea oferite clienților noștri, o gama largă de aspecte pe care le ridică aplicarea legislației naționale precum și normele de reglementare europeană

Dreptul urbanismului

Avocații LDDP desfășoară activitate și în domeniul dreptului urbanismului, asigurând asistență și reprezentare juridică atât pentru autoritățile publice cât și pentru persoane fizice și juridice în problematici variate ce se ivesc în această materie.

Dreptul bancar

Echipa noastră se mândrește cu un portofoliu important de clienți printre care se numără instituții bancare și grupuri de investiții, serviciile juridice oferite acoperind o arie largă de tranzacții financiare simple sau structurate.

Dreptul mediului înconjurător

Unele dintre cele mai complexe proiecte pe care le-a abordat echipa noastră au fost în domeniul dreptului mediului, combinând cunoștințele de legislație națională cu cele de drept european.

Dreptul Uniunii Europene

O specializare importantă și valoroasă a echipei de avocați LDDP o reprezintă acordarea de consultanță și reprezentare în probleme de drept al Uniunii Europene, drept constituțional,  precum și în materia drepturilor omului.

Dreptul transporturilor

Societatea noastră de avocatură a participat la proiecte majore în domeniul drepturilor transporturilor care au implicat analize și negocieri complexe, tranzacții care au necesitat o abordare integrată și multidisciplinară.

Dreptul exploatării resurselor naturale

Expertiza noastră merge de la asistență și reprezentare acordate autorităților publice centrale sau companiilor private, la redactarea de opinii juridice referitoare la aspecte controversate din legislația națională și comunitară specifice acestui sector.

Consultanță în sectorul medical

Extinsa experiență profesională a membrilor echipei Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP a condus la abordarea unor domenii cu reglementări specifice așa cum este și sectorul medical.                                                                                                      

Dreptul asigurărilor

Avocații LDDP oferă soluții practice clienților săi în domenii variate ale dreptului. Contextul economic actual a creat o nevoie de specializare a avocaților noștri și o preocupare permanentă pentru abordarea integrată a serviciilor.

Dreptul muncii

Preocupările legate de această ramură de drept sunt complexe, trecând de la oferirea de consultanță juridică, la reprezentarea în față instanțelor de judecată, precum și la asistență în vederea elaborării legislației în domeniul. 

 

 

Protecția datelor cu caracter personal

Societatea noastră de avocatură a oferit asistență juridică și reprezentarea unor companii internaționale sau societăți naționale în proiecte complexe care au implicat analiză unor aspecte referitoare la legislația privind protecția datelor cu caracter personal.

Dreptul proprietății intelectuale

Avocații LDDP oferă servicii de consultanță juridică și reprezentare în materia dreptului de proprietate intelectuală. Preocuparea deosebită pentru această ramură se reflectă atât în valoarea și diversitatea clientelei societății, precum și în înalta specializare dobândită în acest domeniu.    

Finanțări organisme internaționale

Considerăm consultanța pe care o punem la dispoziția autorităților publice din România implicate în gestionarea și implementarea programelor cu finanțare internațională precum și beneficiarilor direcți, ca pe o contribuție pe care o putem aduce la dezvoltarea pe termen lung a societății în care funcționăm.

Either we will find a way or we will make one.

+40 31 405 43 04 / +40 21 312 55 13

office@lddp.ro

Parteneri