Alexandra Boiciuc

PROFIL PROFESIONAL

Alexandra BOICIUC

Managing Associate

Alexandra BOICIUC a fost admisă în profesia de avocat și este membră a Baroului București din anul 2014, după finalizarea unui parcurs universitar dublu, franco-român. Parcursul său academic a fost completat de stagii de formare profesională în cadrul Tribunalului de Mare Instanță din Paris și Curții Europene a Drepturilor Omului. Formarea sa universitară, finalizată cu urmarea unor cursuri de masterat în domeniul arbitrajului internațional atât la Paris, cât și la București, alături de experiența practică dobândită până în prezent, o recomandă ca fiind unul dintre practicienii pasionați și bine pregătiți din acest domeniu.

Alexandra are experiență în domeniul arbitrajului comercial intern și internațional, fiind implicată în dosare arbitrale complexe administrate de Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris și de Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, desfășurate inclusiv în limba engleză și în limba franceză. Acestea implică în principal probleme variate de drept civil, dreptul construcțiilor & contracte FIDIC, dreptul comerțului internațional și drept internațional privat.

De asemenea, Alexandra are experiență în acordarea de consultanță și de asistență juridică și reprezentare în litigii soluționate de către instanțele judecătorești, în special pe probleme de drept civil, dreptul comerțului internațional, dreptul muncii și dreptul proprietății intelectuale.

REPERE

2018
LL.M. în Arbitraj Comercial Internațional, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București
2014
LL.M în domeniul Dreptului Internațional Privat și al Comerțului Internațional în cadrul Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne din Paris
2013
Masterat în domeniul Dreptului European și Internațional al Afacerilor în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene din București
2013
Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București
2012
Absolventă a Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene din București

Domenii de expertiză

  • Arbitraj comercial intern și internațional
  • Litigii interne și internaționale
  • Drept civil
  • Dreptul construcțiilor & contracte FIDIC
  • Dreptul comerțului internațional
  • Drept internațional privat

Contact

Phone : +40 730 076 506
Email : aboiciuc@lddp.ro