Andra Soare Filatov

PROFIL PROFESIONAL

Andra SOARE-FILATOV

Managing Associate

Andra SOARE-FILATOVeste specializată în arbitraj internațional, atât în proceduri administrate (potrivit Regulilor ICC și ICSID), precum și ad-hoc(potrivit Regulilor UNCITRAL), guvernate de diverse legi procedurale și materiale. Are o bogată experiență ca avocat în litigii arbitrale privind contracte internaționale de furnizare și distribuție, construcții civile și industriale, energie, protecția mediului și a patrimoniului cultural, în care a reprezentat clienți, persoane de drept privat și de drept public.      

Practica sa curentă include și acordarea de asistență juridică într-o gamă variată de aspecte ale dreptului intern şi european al concurenței (concentrări economice, abuz de poziție dominantă, concurență neloială, structurarea sistemelor şi relațiilor de distribuție, franciză etc.), precum şi ale dreptului intern și internațional al afacerilor, fiind implicată în proiecte transfrontaliere de anvergură. 

Este cadru didactic asociat al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București, la catedra de drept privat (disciplinele drept comercial și dreptul comerțului internațional).

Este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu (2010) și a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București (2007). A absolvit cursurile programului LLM International Commercial Arbitration (2013-2014) al Facultății de Drept din cadrul Universității din București. De asemenea, a urmat cursurile Academiei de Vară privind Arbitrajul Comercial International din cadrul Universității din Koln, Germania. Din 2018, este doctorand al Școlii Doctorale de Drept din cadrul Facultății de Drept a Universității din București, unde aprofundează cercetarea în domeniul arbitrajului comercial internațional.

Este membră a Young Arbitrators Forum (YAF) ICC şi Young International Arbitration Group (YIAG) LCIA. Andra este și consilier în proprietate industrială pentru domeniul mărci și indicații geografice, atestat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Vorbește fluent limbile engleză şi franceză şi cunoaște la nivel mediu limbile spaniolă şi italiană.

REPERE

2018-Prezent
Cadru didactic asociat al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București, la catedra de drept privat (disciplinele drept comercial și dreptul comerțului internațional)
2014
LL.M. în arbitraj internațional, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București
2013
Consilier în proprietate industrială pentru domeniul mărci și indicații geografice, atestat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci
2011-Prezent
Membru în Baroul București
2010
Licențiată în drept
2007
Licențiată în științe politice

Domenii de expertiză

  • Arbitraj comercial intern și internațional
  • Drept civil
  • Drept comercial și dreptul comerțului internațional
  • Dreptul mediului
  • Dreptul concurentei
  • Dreptul proprietății intelectuale

Contact

Phone : +40 731 262 266
Email : asoarefilatov@lddp.ro